www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій
Дніпровський район >> Агропромисловий комплекс
Основні показники розвитку агропромислового комплексу Дніпровського району в 2016 році
Версія для друку Написати листа
В 2016 році трудівники села, керівники та фахівці сільськогосподарських підприємств всіх форм власності доклали немало зусиль для того, щоб закріпити позитивні тенденції в розвитку сільськогосподарського виробництва.

Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими галузями складає основу життя держави та добробуту її громадян.

Нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції поєднується з поступовим підвищенням їх конкурентоспроможності, безперебійним задоволенням потреб харчової і переробної промисловості у сировині, утворенням сталого експортного потенціалу держави.

Агропромисловим комплексом Дніпровського району в 2016 році вироблено валової сільськогосподарської продукції в порівняльних цінах 2010 року на 885 млн.грн., що на 3% більше проти відповідного періоду минулого року, а саме продукція рослинництва 667,7 млн. гривен, тваринництва - 217,3 млн. гривен. Збільшення валової продукції відбулось за рахунок підвищення виробництва та врожайності сільськогосподарських культур, а саме соняшника на 15%, картоплі – 10%, овочів – 22%.

Сільськогосподарськими підприємствами району під урожай 2017 року посіяно озимих зернових культур на площі 22,4 тис.га, озимого ріпаку 0,8 тис.га. На сьогоднішній день стан озимих задовільний та добрий.

Виробництво молока в 2016 році склало 26 тис.тонн, що залишилось на рівні 2015 року. Станом на 01.01.2017 року поголів’я корів складає 3,5 тис.голів, середній удій на корову 6593кг.

Високі показники в галузі птахівництва. Виробництво яєць збільшено на 3% і складає 223,3млн.шт., на 14% збільшено поголів’я птиці, станом на 01.01.2017 року складає 1362,7 тис.голів.

Середньомісячна заробітна плата працівників сільськогосподарських підприємств за 2016 рік складає 3812 гривен, що на 1031 гривню більше проти минулого року, агроформування всіх форм власності дотримуються гарантованих мінімальних тарифних ставок працівників.

Управління агропромислового розвитку Дніпровської районної державної адміністрації постійно проводить моніторинг розрахунків по заробітній платі щодо недопущення її заборгованості, здійснює контроль за ефективним використанням земель сільськогосподарського призначення та своєчасним проведенням розрахунків за оренду земельних ділянок ( паїв).

Управлінням агропромислового розвитку здійснюються всі необхідні заходи щодо виконання Програми соціально – економічного розвитку агропромислового комплексу Дніпровського району.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор