www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій

«Спільна нарада щодо виведення заробітної плати з тіні»
Версія для друку Написати листа
На виконання спільного листа органів Державної служби України з питань праці, Державної фіскальної служби України та Пенсійного фонду України від 14.06.2016 щодо спільних дій по запобіганню “тіньової” зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів, внесків до бюджетів, в приміщенні управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровському районі 29 листопада 2016 року відбулось засідання спільної наради керівників структур Дніпропетровської об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Дніпропетровській області, головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, Дніпропетровської районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу та Пенсійного фонду України в Дніпропетровському районі з питань виведення заробітної плати із тіні.

Управління ПФУ в Дніпропетровському районі докладає всіх зусиль в мірах своїх повноважень для легалізації заробітної плати, бо на теперішній час це питання є пріоритетним в роботі. Щомісяця опрацьовується та узагальнюється інформація по страхувальниках, які нараховують заробітну плату застрахованим особам у розмірі менше мінімального, які надають найманим працівникам відпустку без збереження заробітної плати більше 15 днів, що призводить до втрати коштів Пенсійним фондом. До державних структур надіслано 23 листа з цих питань (ГУ Держпраці — 8, ДОПІ — 10, Офісу великих платників — 5).

Як зазначив начальник відділу з питань додержання законодавства про працю застрахованих осіб, зайнятості, працевлаштування та з питань дитячої праці у Дніпропетровському регіоні ГУ Держпраці Бланк Сергій Володимирович, Закон України №877 “Про державний нагляд” не розповсюджується на трудове законодавство, основне завдання Держпраці - охорона праці. На теперішній час готується доручення ПФУ та Держпраці в рахунок спільних дій з переліком підприємств, які необхідно перевірити. Незважаючи на такі умови, перевірки проводяться, вже є резонанс серед підприємств. В подальшому планується перевірка підприємств за наданим Пенсійним фондом переліком, але його необхідно мінімізувати, узгодити з податковою інспекцію та опрацьовувати найбільш злісних порушників.

За підсумками наради були визначені першочергові дії спільної роботи, а саме:

- відпрацювати перелік підприємств, які порушують законодавство впродовж тривалого часу, погодивши його з управлінням податків і зборів Дніпропетровської ОДПІ та надати інформацію головному управлінню Держпраці в Дніпропетровській області для проведення перевірок;

- головному управління Держпраці у Дніпропетровській області та Дніпропетровській об`єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС в Дніпропетровській області перевірити порушників та до 30 грудня 2016 року проінформувати управління ПФУ в Дніпропетровському районі про результати перевірок страхувальників, суми донарахованого ЄСВ та застосовані фінансові санкції відповідно до інформації, отриманої від Пенсійного фонду.

Крім цього вирішено продовжити спільну інформаційно-роз`яснювальну роботу серед населення щодо економічних та соціальних переваг отримання легальних доходів.

Начальник відділу платежів
до пенсійної системи та КПР Л.О. Ісаєва
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор